CNaVT сертификати

CNaVT изпити и сертификати

cnavt logo 300x206

Excellence е единственият официален изпитен център в България за CNaVT изпитите. CNaVT е международно признат сертификат по холандски като чужд език.

Какво и за кого?

Изпитът CNaVT е официален, международен изпит по холандски като чужд език за всички, които изучават холандски по целия свят. CNaVTе проект на Холандския образователен съюз, организиран от Католическия университет в Льовен (Белгия) в сътрудничество с Университета за приложни науки Фонтис в Тилбург (Холандия).

Защо и кой изпит да взема?

Издържайки този изпит, изучаващият чужди езици доказва, че той или тя владеят достатъчно добре холандски език, за да могат да говорят, слушат, четат и пишат в определени ситуации. Хората изучават холандски по различни причини: например, за да отидат на почивка в Холандия или Белгия. Или за да учат, живеят и работят в холандски говоряща среда. Поради тези причини CNaVT предлагат различни нива на изпити. Учащият чужд език може да избере кое ниво (изпит) е най-подходящо за неговите нужди. Може да изберете от следните нива:

Профил за езикови умения "Maatschappelijk Informeel" (A2) - преди PTIT

За тези, които искат да имат социални контакти с тяхното холандски говорещо семейство или приятели. Също така за тези, които искат да покажат, че се справят като туристи в холандски говоряща среда или за тези, които искат да комуникират с холандски говорящи туристи в собствената си страна.

Профил за езикови умения "Maatschappelijk Formeel" (B1) - преди PMT

За тези, които имат интерес към холандския език и култура или искат да живеят в Холандия или Белгия за продължителен период от време.

Профил за езикови умения – PPT "Professionele Taalvaardigheid" (B2)

За тези, които биха искали да работят в администрацията или в сферата на услугите и за това се нуждаят от холандски език ( например секретар или банков служител).

Профил за владеене на език "Educatief Startbekwaam" (B2) - преди PTHO

За тези, които биха искали да учат в холандски колеж или университет.

Профил за езикови умения "Educatief Professioneel" (C1) - преди PAT

За тези, които са завършили скоро образованието си по холандски език като чужд език или за тези, които биха искали да преподават холандски като чужд език. Този профил също е и за хора, които искат да работят в холандски говоряща академична среда, например като учени.

cnavt levels1 206x300

Къде, кога, как и колко?

CNaVT изпитът ще се проведе през месец май 2016 г. (конкретните дати ще бъдат обявени допълнително) и ще се ръководи от акредитирани изпитващи в езиков център Excellence. Кандидатите трябва да се запишат до определена дата (поне два месеца преди самия изпит), която ще бъде обявена предварително.

Как да се подготвим за изпита?

Excellence предлага подготвителни курсове, за да помогне на желаещите да се подготвят за изпита. Сесиите включват информация за структурата на изпита, полезни съвети и стратегии и възможност да се упражняват върху предишни изпитни листовки.